8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков получи наградата си като част от Идеалния отбор в Евролигата (видео)

Везенков получи наградата си като част от Идеалния отбор в Евролигата (видео)

Крилото на Олимпиакос участва в официалната церемония, която се проведе в Белград

Александър Везенков се наслаждава на най-добрата си година в европейския баскетбол. 206-сантиметрово крило на Олимпиакос участва и в церемонията по награждаването на най-добрите в Евролигата, която се проведе по-рано днес в Белград.

26-годишният баскетболист получи своя приз като част от Идеалната петица в турнира на богатите през 2021/2022. Компания на Александър Везенков правят Никола Миротич (Барселона), Майк Джеймс (Монако), Шейн Ларкин (Анадолу Ефес) и Еди Таварес (Реал Мадрид).

„Щастлив съм, благословен съм да съм част от това, в първото мИ участие на Финална четворка. Това, което изживявам, е мечта„, споделя Александър Везенков.

Носителят на Купата на Гърция се представи на високо ниво през този сезон и изведе своя Олимпиакос до финалите в Евролигата. Грандът от Пирея ще се бори за златото в най-силната клубна надпревара на Стария континент за първи път от 2017 г.

Срещу името си Александър Везенков оставя средно по 13.7 точки, 5.8 борби и 1.5 асистенции в общо 36 мача на „червено-белите“ в Евролигата през 2021/2022. Той е Реализизатор №1 и Най-добър борец на отбора си в турнира.

Утре (19 май) от 19.00 ч. Олимпиакос на Александър Везенков ще се изправи Анадолу Ефес в първия полуфинал, който ще се проведе в „Старк Арена“ в сръбската столица. В 22.00 ч., в същия ден Барселона ще излезе срещу Реал Мадрид в баскетболното „Ел Класико“ в другия полуфинал.

Вижте пълен запис на церемонията:

Огромно признание: Българин в Идеалната петица на сезона в Евролигата (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани